Buraya Reklam Verebilirsiniz

Kadında Mastürbasyon

Cinsel organ ve bölgelere dıştan gelen uyarı ve dokunmalar; zevklenme biçiminde algılandığından, buna bağlı kızlarda ve kadınlarda mastürbasyon her yaşta zaman zaman kaçınılmaz olabilir.

Kadınların bu konuda duyarlılıkları erkeklerden çok çok daha fazladır. Vajina doğuma programlı ve girişteki ilk iki santimi sinirlerle donanımlı, geri kalan yeri hissiz olduğundan dolayı çoğu kadında vajinal zevklenme (orgazm) karşımıza sorun olarak çıkar.

Oysa her kadında klitoris dediğimiz küçük dudakların üst birleşim köşesinde deri altınde ele gelen o ufak çıkıntı olağanüstü duyarlıdır. Sanki doğa kadının hakkını yememek için vajinadan aldığı sinirlere karşılık klitorisi öylesine hassas kılmıştır ki klitoris zevklenmesi ve buna bağlı mastürbasyon 1-2 yaşındaki kız çocuklarında da görülmesiyle birlikte evliliğinin bilmem kaçıncı yılında bile doyum için başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hangisi doğrusu, hangisi sağlıklı soruları bize çok sık sorulmaktadır. Asıl önemlisi genç kızların bir yandan güçlü coşkularıyla cinsel rahatlama gereksinimi onları zorlarken öte yandan "acaba kendimize zarar veriyor muyuz?" kuşku ve korkuları yani "kızlık zarımı kaybedebilir miyim?" tedirginlikleri çok akıntılı deli bir nehirde rafting yapar gibi heyecanlı korkulu dakikalar yanında buna karşılık alınacak zevk karmaşası onları rahatsız ve tedirgin etmektedir.

Masturbasyon gereklimi değil mi, yapılmalı mı yapılmamalı mı, yapılırsa nasıl ve ne kadar olmalı, fantazilerin boyutları nerelere kadar olursa normal sayılır, kızlık zarını zedelemeden yapılan teknikler nelerdir, herhangi bir cisim ya da gereç kullanılması doğru mudur değil midir, vibratör ve diğerleri gibi bu konuda kuşkularınız varsa ve de sizin içinden çıkamadığınız bizim yukarıda söz etmediğimiz sorununuz varsa lütfen okumaya devam edin.

Kadınlarınn mastürbasyon konusunda hem tedirginlikleri hem acemilikleri vardır. Kadın olsun erkek olsun cinsel organlar ve bölgeleri dışardan dokunma ve sürtünme türü uyarıları zevk biçiminde algılar böylece de mastürbasyonun kuralı yani alfabesi karşımıza çıkar.

Kadınların erkeklerden farklı bir yanı vardır cinsel birleşme yapılan yer yani vajina kadınlarda yeterince duyarlı değildir kuşkusuz duyarlı olanları da vardır ancak tüm kadınların klitoris bölgeleri dışardan uyarlara karşı son derece duyarlıdırlar. Bunun için kadınların yaptıkları mastürbasyonda klitoris bölgesinin el ve parmakla ritmik uygulamaları, belirli bir basınç ve ovalama uygulamaları en sık olarak görülen tekniktir.

Bunu yaparken kimi kadın ya da kızlar vajinalarının içlerine parmak ya da bir cisim sokarak psikolojik zevklenmelerini de böylece tamamalamak isterler. (Konunun bu bölümleri kadınların anatomik yapıları ve kızlık zarları sayfamızda işlendiği için oraya bakmalısınız.)

Kimi kadın ya da kızlar bacaklarının arasına yorgan ya da yastık koyarak onlara sürtünme biçiminde mastürbasyon yaparlar kimileri ise banyo küvetinde musluktan akan basınçlı suyu klitorislerin üzerine akıtarak orgazma ulaşırlar.

Bu konuda rastladığım en ilginç olgu evli iki çocuğu olan eğitim düzeyi bayağı yüksek bir kadının mastürbasyon tekniğiydi. Bu itirafı kocasının yanında yaptı ve kocası da bunu biliyor. Söylediğine göre, yukardaki basınçlı suyun soğuk olması kural; ılık ya da sıcak suyla orgazm olamıyor buz gibi soğuk olmalı.

Bir diğeri ise şöyle; bir genç kızımız bir gece çok sevdiği kedisini yatağına alır. Bu yavru kedi içgüdüsel bir devinimle kızın bacaklarının arasına girer ve bir biçimde kızın klitorisini bulup emmeye başlar. Kızı zevkten çılgına döndüren bu teknik, saplantısı olur çıkar.

Bundan sonraki teknikler, özel cevaplarımızda.


Saygılarımla

Dr. Haydar Dümen
Nöroloji ve Psikiyatri Uzmanı
(0212) 293 33 10 - 11


Kadında Mastürbasyon Teknikleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.