Buraya Reklam Verebilirsiniz

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

Yaz geldi, havalar ısındı ya, salçalı yemeklerin yerini yavaş yavaş zeytinyağlılar alıyor. Akdeniz havasını soframıza getiriyoruz. Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının yapımı biraz meşaketli bilirsiniz ama yemesi enfes oluyor. Oğlum da çok seviyor diye dün bir cesaret sardım. Tarifini de hemen paylaşayım dedim.

Malzemeler:
* 500 gr pirinç
* 500 gr yaprak
* 6 adet büyük boy soğan (rendelenmiş)
* 1 su bardağı sızma zeytinyağ
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 yemek kaşığı kuru nane
isteğe bağlı
* 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
* 1 yemek kaşığı kuş üzümü
* 1 çay kaşığı tarçın

Ön Hazırlık:
* taze yaprakla sarılacaksa yaprakları sadece haşlayın
* salamura yaprakla sarılacaksa önce yaprakları tuzu gidene kadar yıkayın, yıkadıktan sonra haşlayın.

Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyun. Soğanlara şeker ve tuz ilave ederek iyice kavurun. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip pirinçler taneleşene kadar kavurun. Kavrulunca içine limon suyu ile beraber 1 su bardağından biraz az su ekleyip pirinçleri hafifçe pişirin. Pirinçler suyunu çekince ateşin altını kapatıp tüm baharatları üzerine ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Soğuduktan sonra yaprakları sarıp tencereye dik ve sık yerleştirin. Yerleştirme işlemi bitince dolmaların üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 limonsuyu 2,5 su bardağıda sıcak su ilave ederek önce harlı sonra kısık ateşte pişirin. Tencereyi mutlaka soğuduktan sonra boşaltın.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.