Buraya Reklam Verebilirsiniz

KANDİL SİMİTİ TARİFİ

Bu gün Kandil ya Kandil simiti tarifi vermeden olmaz diye düşündüm. İşyerinde geçen sene bu kandil simiti siparişi ne kaos oluştururdu. Bu tip kutlama işlerin bizim departman (İnsan kaynakları/halkla ilişkiler) baktığı için vardiyaya yetişti yetişmedi, herkes aldı almadı, bayatmış tazeymiş. Çok zor işler valla. İşte size huzur içinde ve de kendiniz yapacağınız ve affiyetle yiyeceğiniz Kandil Simiti tarifi…

Malzemelerimiz:
*1 paket margarin(250 gr.) (oda sıcaklığında olacak)
*1 çay bardağı sıvıyağ
*2 yumurta
*1 çay bardağı yoğurt
*1 tatlı kaşığı mahlep
*1 çorba kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
*Susam(üzerine serpmek için)

Yapılışı:
Susam hariç, malzemelerin hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş un ilavesi ile yoğuruyoruz. Hamurun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olacak. Unu fazla katmayınki hamur çok sert olmasın. Yoğurduğumuz hamurumuzu minik simitler yapıyoruz. Sonra yumurta akına batırıp, susama buluyoruz ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz.

Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.