Buraya Reklam Verebilirsiniz

BÜRYAN PİLAVI Tarifi


Kimi der Siirt’in, Kimi der Bitlis’in yemeğidir. Bir bakmışsın Rumelilerin olmuş. Sonuçta anlarsın ki Güzel mi güzel bir Türk yemeği Büryan Pilavı. Belki şu sıcak yaz günlerinde yemesi biraz ağır gelebilir ama yine de başlıbaşına bir şölen yemeği. Hem önümüzde Ramazan, şöyle iftar vakti, belki de bahçeye kurulmuş bir sofrada, ayran eşliğinde kaşıklayıveririz Büryan Pilavını…
Malzemeleri:
* 1,5 kg. koyun eti
* 3 su bardağı pirinç
* 5,5 su bardağı et suyu
* 1/2 su bardağı sıvı yağ
* Tuz
Yapılışı:
İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın. Sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulup, küp şeklinde doğranmış domatesi ilave edin.Soğana, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edin. Sürekli karıştırarak kavurun.
Pirinci, orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir cam tepsiye yayın. Üzerine haşlanmış eti yerleştirin. Sıcak et suyunu ve tuzu ilave edin.Etli pilavı önceden 200 derece ısıtılmış fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın
Herkese Afiyet Olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.