Buraya Reklam Verebilirsiniz

Meşe Palamudu Faydaları

MEŞE PALAMUDU – SEMEN OUERCİ

Diğer İsimleri: Pelit, Palamut

Kullanılan Kısımları : Türk meşesi, palamut meşesi ve saplı meşe türlerinin palamutları ve çanağı kullanılır

Kullanıldığı Yerler:

Kullanılışı: 1 bardak suya, 10-20 gr parçalanmış taze veya kavrulmuş meşe palamudu konur, 1 dk kaynatılır, ishal kesici olarak kullanılır.

Palamut kavrulur toz haline getirilir, 1 bardak suya, 3-4 gr konur, 5-10 dk kaynatılıp süzülür, bal veya şekerle tatlandırılır, günde 2-3 bardak içilir midevidir, ishal kesici (bilhassa çocuk ishallerinde) bel gevşekliğini ve frengiyi önler, bağırsak bozukluklarına iyi gelir.

İdrarın damla damla gelmesini kesmek için meşe palamudu toz haline getirilir, 5 gr’na 2,5 gr günlük ilave edilerek içilir. Bir müddet devam edilirse idrarın damla damla gelmesini önler. Penisi güçlendirmek için 20 gr pelit toz haline getirilir, 30 gr kuru üzümle macun yapılır, sabahları aç karnına 1 ceviz büyüklüğünde yenir, cinsi münasebetten 1 saat evvel de aynı miktar yenilir, idrarını tutamayanlar için de aynı terkip kullanılır. Altını ıslatan çocuklar için palamut ve günlük aynı miktarlarda toz haline getirilir, balla macun yapılır, altını ıslatan çocuğa 1,5 kaşık yedirilir.

Kanlı basurda palamut toz haline getirilir, bir miktar yenir, günlük 100 gr’ı geçmemelidir.

Haricen Kullanılışı: Pelit çanakları toz haline getirilir, yarım bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı konur, 10 dk bekletilir, bu suya, batırılan bir pamukla basur memeleri bolca ıslatılır, içerde de varsa ıslak pamuk içeriye konulur ve gece öylece yatılır. 5-6 gün içinde memeler ufalır ve varsa makat çatlağı ve yarıklar iyi olur.

Et bitirmede olmamış ham pelit ezilir, toz haline getirilir, yaraların üzerine konulur.

Saçkıran ve kelde pelit çanakları toz haline getirilir, saf zeytinyağı ile karıştırılıp saç kıran ve kele sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.