Buraya Reklam Verebilirsiniz

Udihindi Otu

Bitkilerden Gelen Sağlık,Çeşitli bitkilerin hastalıklarımıza ve sağlığımıza faydaları.

UDİHİNDİ – AOUİLARİAAGOLLACHA

Diğer İsimleri: Öd Ağacı, Kutsal Bahr
Kullanıldığı Yerler:

Udihindi Otu Bitkisinin Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
Dahilen Kullanılışı: Udinindi gözeneklerdeki tıkanıklıkları açar, ağrı ve sızıyı dağıtır, vücuttaki rutubeti alır, mide ve bağırsakları düzene koyar, kuvvetlendirir kalbe ferahlık verir, dimağa faydalıdır, duyuları kuvvetlendirir, kabızlık yapar, idrarını tutamayan kimseler için faydalıdır. Mideyi ısıtır, cinsi arzuyu tahrik eder, zehirlenmelere karşı faydalıdır, baş dönmesini geçirir, yelleri keser, mide sarkmasına ve mide genişlemesine faydalı olur. Felç hastalığına gayet iyi gelir; idrarı artırır, adet kanını çoğaltır.
Rasulullah (S.A) udihindi kullanmaya devam ediniz. Udihindide 7 türlü şifa vardır buyurmuşlardır.
Dahilen Kullanılışı: Bademcikte udi hindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 çay kaşığı içilir. 2-3 gün devam edilir.
Balgamlı akciğer zarı iltihabında (zatülcenpte) udihindi içilir. Zeytinyağıyla karıştırılıp, içilebilir. Udihindi bal şerbeti ile içildiğinde karaciğer ve mide zafiyetine iyi gelir, karaciğer ve mide üşütmelerinde faydalıdır.
Udihindi tetanozda ve yan ağrılarına karşı faydalıdır. Udihindi kaynatılır, suyu içilirse bağırsak kurtlarını öldürür.
Ülser ve gastritte udihindi toz haline getirilir, 3 gr mesteki sakızı, saf zeytinyağı veya susam yağı içinde ısıtılarak eritilip içilir.
Ülserde udi hindi toz halinde 3 gr 1 fincan saf zeytinyağı ile sabahları aç karna 3 gün içilirse ülseri iyileştirir, 3 gün kullanmak yeterlidir. Fazla kullanmamalıdır.
Udi hindi soğuk su ile içilirse karaciğer sancısını keser, mide rahatsızlığını ve midenin hararetini giderir, müzmin baş ağrısından kurtarır, kumları döker, erkekliği artırır, titremeyi, sıtmayı, siyatik ve mafsal ağrılarını giderir. İdrarını tutamayanlar için udihindi kaynatılır, suyundan günde 3 defa 1 kaşık içilir.
4 gr toz udi hindi 4 gr toz havlıcanla karıştırılır, 1 fincan ılık su ile içilirse idrar akıntısını keser. Kolitte udihindi toz haline getirilir, günde 3 defa 1 gr 1 fincan zeytinyağı ile içilir. 3 gün devam edilir.
Udihindi kökünün tozu dilcikleri kuvvetlendirir, aşağı sarkan dilcikleri yerine kaldırma ve kurutma hassası vardır.
Haricen Kullanılışı: Udihindi toz haline getirilir, Maverd ile ıslatılır da alma sürülürse yarım ve tam baş ağrılarında faydalı olur.
Müzmin baş ağrısında udihindi tozu çok az miktarda buruna çekilir. Udihindi tozu bal şerbeti ile karıştırılıp, yüze sürülürse yüzdeki lekeleri ve çilleri giderir.
Udihindi koklanır veya kaynatılıp buharı teneffüs edildiğinde baştan balgamı alır ve tıkanıklıkları giderir, nezleyi geçirir.
Udihindi ağızda çiğnendiğinde veya kaynatılarak ağız çalkalandığında ağız kokusunu güzelleştirir.
Udihindi yakılır, kömürü vücuttaki lekelere sürülürse lekeleri geçirir.
Udihindi kaynatılır, suyu bal ile şerbet yapılır. Bununla gargara yapılırsa boğaz şişlikleri, boğmaca, bademcik ve boğaz iltihabında gayet faydalıdır. Bademcikte udihindi toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir, udi hindi kaynatılıp gargara yapılır. Toz halinde boğaza üflenir veya toz su ile veya zeytinyağı ile karıştırılır, buruna damlatılır. Udi hindi yağı sırt ağrılarında faydalıdır. Ovmak sureti ile kullanılır.
Şifalı Bitkiler

1 yorum:

  1. babamda uhdihindiyi 20 gr 1kg bal ile karıştırıp sabah aksam 1tatlt kaşığı kulllanırsam midedeki tüm sorunları kaldıracağını söyledi deiycem bakalım

    YanıtlaSil

Uyarı

Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.